Секции

28 May 2022 13:23

Великденски празник зарадва малките пациенти в пловдивска болница

Клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ зарадва своите малки пациенти с богата програма по повод Великденските празници, която донесе усмивки на пациентите и техните родители.

Събитието откри началникът на клиниката проф. д-р Иван Иванов, който пожела светли дни и здраве на гостите и целия си екип.

Няколко седмици преди събитието арттерапевтът Ива Петрова от фондация „Артон“ заедно с децата от детската онкология измайсториха тематично пиленце в яйце, с което да украсят стойките за системи на пациентите.

Подаръкът от Държавен куклен театър Пловдив бе спектакълът „Не си търси белята“, представен от актьора Ивелин Николов. На представлението малчуганите чуха за приключенските истории на малкото паяче Пипо в търсене на добри приятели.

На финала момичетата от Вокално студио „Синтез“ бяха подготвили мини концерт с песни за силата, добротата, родината и специална за Великден. В изпълненията се включи и техният ръководител Желязка Белчилова, която пожела повече смелост и усмивки.

Тържеството премина на фона на Дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“, насочена към строителство на нова детска клиника.

/Снимки: УМБАЛ „Свети Георги“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче