Секции

20 May 2024 20:32

Ден на отворени врати в 61-ва Стрямска механизирана бригада

Днес в 61-ва Стрямска механизирана бригада се проведе „Ден на отворени врати” в районите Карлово и Казанлък. Инициативата е по повод предстоящия 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия

В мероприятието взеха участие над 1000 граждани и ученици от общините Карлово, Казанлък, Сопот, Хисаря, Брезово, Павел баня, Мъглиж и Пловдив.

Гостите имаха възможност да посетят стаите на бойната слава, да наблюдават статичен показ на въоръжение, бойна техника и войсково оборудване, демонстрация на действия на пеши патрул при попадане в засада, преодоляване на препятствия в тактическа обстановка и демонстрация на способностите на роботизирана система, модел 510 Packbot.

Посетителите имаха възможност да се запознаят с различни образци въоръжение и бойна техника като бойна машина на пехотата, противопожарен автомобил “Мерцедес-АКТРОС”, автомат „Калашников”, картечница „Калашников”, снайперова пушка „Хеклер и Кох”, пистолет „Зиг-Зауер” и други.

Демонстрираните способности за действие на пеши патрул при попадане в засада, преодоляването на препятствия в тактическа обстановка, както и роботизираната система предизвикаха огромен интерес сред наблюдателите.

В стаите на бойната слава в районите Карлово и Казанлък учениците се запознаха с героичните предци на Стремци – 28-и пехотен Стремски полк, 21-ви пехотен Средногорски полк, 23-ти пехотен Шипченски полк и 11-та Танкова бригада, тяхното славно минало, а също и с експонати, свързани с настоящите поводи за гордост в бригадата.

/Снимки от събитието са публикувани в Галерия./



Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче