Секции

19 May 2024 05:05

Бриг. ген. Дешков награди десетокласниците от СУ“Васил Левски“ за реализацията на проекта им "Чест и достойнство-ние, гордите потомци на Стремските войни!"

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бриг. ген. Деян Дешков приветства десетокласниците от СУ“Васил Левски“ за реализацията на проекта им "Чест и достойнство-ние, гордите потомци на Стремските войни!" под егидата на Министерството на образованието и науката и Министерството на отбраната.

Това стана на тържествена церемония днес, провела се на площад „Васил Левски“ в Карлово, по случай предстоящия 6 май- Ден на храбростта и празник на Българската армия.

След официалното откриване на мероприятието прозвуча изпълнение на славния химн на Стремци „Стойкова могила” под музикалния съпровод на Военния духов оркестър на 61-ва механизирана бригада с диригент капитан Йордан Илиев. Последва представяне на есето, отличило се на първо място в литературния конкурс на тема: „Ние помним и не забравяме!”.

Бриг. ген. Дешков приветства учениците и ги награди с отличителни знаци, те от своя страна преминаха в тържествен марш в представителен блок пред него.

Сред уважилите събитието бе и народният представител Веска Ненчева.

/Снимки: 61-ва Стрямска механизирана бригада/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче