Секции

19 May 2024 07:20

Продължава напрежението между президента и управляващите

За задаваща се продоволствена криза предупреди президентът Румен Радив. Държавният глава е на посещение в Испания, откъдето коментира спрените доставки на газ за страната ни.

И днес продължава напрежението между президента Румен Радев и управляващите. От Испания държавният глава отново потвърди позицията си за газовата криза и войната в Украйна. Президентът призова управляващите да измисля решение така че цената за българският потребител да бъде възможно най-ниска.Той е убеден,че наред с проблемите в сигурността заради инвазията сме изправени и пред продоволствена криза.

Румен Радев – президент: “Естествено, че във фокуса в нашите разговори стоеше въпросът за сигурността, но си отговорете на въпроса каква е испанската общност в Украйна и има ли такава – ние имаме 300-400 хиляди българи там, те са точно в зоната в конфликт, изтъкна той.“Това се разбира от редица европейски лидери, включително от премиера на Испания, но не се разбира от някои хора в България”.

Въпреки,че заяви че не желае да обсъжда вътрешнополитически сблъсъци в Испания, Радев отговори на думите на премиера Петков, че ситуацията в Украйна е подобна на Априлското въстание, и че е позорно да не помогнем.

Румен Радев – президент: “Такива асоциации са абсолютно далеч от реалността”.

Размяната на остри реплики продължи и по другата гореща тема – кризата с газа.

Румен Радев – президент: „Цинично е в енергийно най-бедната държава в ЕС и най-бедните граждани да се казва „ще намерим газ, но ще плащаме по-скъпо“. Някои хора могат да плащат по-скъпо, но други са на ръба вече и не могат“.

Радев подчерта, че решаването на проблема с доставките на природен газ е в полето на изпълнителната власт.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има две житейски правила. Правило 1: не се тревожи за дреболии. Правило 2: всички неща са дреболии.


Фридрих Ницше