Секции

18 April 2024 07:32

Младите футболисти от „Хлапетата“ ще се изправят срещу ветераните от „Левски“ в благотворителен мач за 22-годишния Георги

Младите футболисти от „Хлапетата“ ще се изправят срещу ветераните от „Левски“ в благотворителен мач за 22-годишния Георги Китипов. Изключителната спортсменска надпревара ще се състои на 14 май от 16 часа на игрище „Ловен парк“ в Карлово.

Инициативата на децата е с цел да се съберат средства за лечението на Георги, който преборил левкемия, сега е прикован на легло. От 4-годишен той води битка с рака и успява. През миналата година претърпява и сполучлива трансплантация на стволови клетки.

Към момента 22-годишният мъж се нуждае от спешна операция за премахне на образуванието в задната част на врата, заради което е обездвижен. Той е настанен в интензивното отделение на болница в Истанбул и лекарският екип прави всичко по силите си да го стабилизират преди операцията. Престоят на ден в интензивното отделението е на стойност 700 евро и се плаща отделно от събраната сума за първия етап от лечението му, която е 10 000 евро. Не се знае с точност колко дни още Георги ще прекара там и оставащите 20 000 лева, в дарителските сметки, може да не са достатъчни, тъй като престоят му към 30 април е вече на стойност 7000 лева. За осъществяване на лечението е необходима финансова помощ, с която семейството не разполага. Всяко едно дарение е от значение и ще подсигури нужното време на Георги, за да се стабилизира напълно за предстоящата операция, споделят близките.

Всеки, който има желание и може да дари средства за лечението на Георги, може да го направи на:

Сметка в лева в банка ДСК: BG56STSA93000027454641

BIC: STSABGSF

Сметка в евро в банка ДСК: BG52STSA93000027454713

BIC: STSABGSF

Титуляр: Георги Христинов Китипов

Paypal: da.podadem.ruka.na.georgi@gmail.com

/Снимка: фейсбук страница „Да помогнем на Георги В борбата за живот“/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче