Секции

14 May 2024 14:45

Веска Ненчева с позиция по проекта за вилата на големите карловски дарители

Народният представител Веска Ненчева в качеството й на председател на Асоциация за възстановяване на исторически паметници в община Карлово излезе с позиция по повод представения проект за реставрация, конструктивно укрепване, адаптация и благоустрояване на прилежащото пространство на вилата на братя Евлогий и Христо Георгиеви. В нея се казва:

„В качеството ми на председател на Асоциация за възстановяване на исторически паметници в община, със задоволство споделям информация за желанието на община Карлово да се ангажира с възстановяването на вилата на Евлоги и Христо Георгиеви.

Надяваме се, че този проект, този път ще бъде реализиран, за разлика от предходните ангажименти на общината, които не бяха успешни и това задълбочи агонията на сградата.

След категоричен обществен интерес и подкрепа от страна на карловската общественост, архитектурното бижу, което е общинска собственост се надяваме, че ще има възможност да заживее пълноценен живот.

От 2019г. работата на Асоциацията беше концентрирана върху първия исторически паметник - вилата на братята Евлоги и Христо Георгиеви в Карлово.

На 21 юни 2019 г., Асоциацията организира благотворителна вечер под патронажа на Вицепрезидента на Република България, с подкрепата на Община Карлово, Ротари клуб - Карлово, СУ„ Климент Охридски“.

Благодарим на всички хора, които безрезервно прегърнаха каузата и се включиха в кампанията “Дар за дарителите“, откликнаха на инициативата и проявиха търпение, за да стартира тази лелеяна мечта за карловци.

Асоциацията ще се включи с набраните средства по банкова сметка и даренията в материали, така ще имаме възможност да продължим своята дейност за възстановяване на други паметници с историческо значение за община Карлово.“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче