Секции

14 May 2024 22:39

Карловски ученици се включиха в състезания между младежки противопожарни отбори от областта

Състезания между младежки противопожарни отбори от областта, организирани под егидата РДПБЗН-Пловдив се проведоха днес на лекоатлетическия стадион под тепетата. Информацията е на Пресцентъра на ведомството.

В надпреварата, която цели да създаде в децата отговорност, дисциплина, тактика и екипност в отборната работа, участие взеха 110 деца на възраст между 12 и 16 години. Това са ученици от:

Спортно училище "В. Левски"- Пловдив,

ОУ "Захари Стоянов" - Пловдив,

СУ "Никола Вапцаров"- Пловдив,

СУ "Св.Седмочисленици"- Пловдив,

ОУ "Отец Паисий"- Асеновград,

ОУ "Св. Кирил и Методий"- Карлово,

ОУ "Христо Смирненски"- Стамболийски,

ОУ "Хр. Ботев" - с.Катуница,

СУ "Проф. Д-р Асен Златаров" - Първомай,

ОУ" Отец Паисий"- Стряма и

ОУ" Климент Охридски" - гр. Хисаря .

Младежките отбори се съревноваваха в дисциплините „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“. Усещането на пожарникарския адреналин по време на тематичните тренировки и състезания, които се провеждат от 1999 година до сега, създават у подрастващите безценен опит с трайни усещания. Наградите на най- бързите и сръчните- купа, грамоти, медали и подаръчни комплекти връчиха гл. инсп. Димитър Бришимов, гл.инспектор Петър Тосков от РДПБЗН Пловдив и старши експерт Асен Василев от РУО Пловдив.

Вълнението за децата беше огромно. А униформените служители подкрепяха ентусиазма и безграничното им желание за съревнование.

Областните първенци- възпитаниците на

СУ" Св. Никола Вапцаров" ще представят Пловдив на републиканско ниво през м.юни в КК "Албена". Второто и трето място бе за учениците от спортното училище " Васил Левски" и СУ "Св.Седмочисленици" Пловдив.

/Снимка: РДПБЗН-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен