Секции

28 May 2022 13:21

Йордан Иванов откри областното състезание по пожароприложен спорт

Областният управител на Пловдив област Йордан Иванов откри областното състезание по пожароприложен спорт. Той поздрави най-добрите отбори, успели да стигнат до този кръг, и благодари на огнеборците за отдадеността и смелостта.

„Отдаденост, гордост, сърцатост, смелост, порив и компетентност. Мисля, че да си пожарникар обединява всички тези качества и тази професия е преди всичко призвание. Призвание за хората, избрали този път за себе си. Всяка професия изправя хората пред предизвикателства, но малцина сте тези, които сте готови да се изправите очи в очи със стихията на огъня в името на живота. Единственото, което мога да ви кажа е – „Благодаря“! Благодаря ви за силата, професионализма и отдадеността. Благодаря за геройствата, които вършите всеки ден, в обичайната си работа.“, каза областният управител.

Днес пожарникари от 11 районни служби показват своите умения за бързина, ловкост, издръжливост и работа в екип. Най-добрият отбор, спечелил състезанието, ще участва в републиканското първенство, което ще се проведе в края на месеца в Пловдив.

Областният управител пожела успех на всички огнеборци и подчерта, че с вълнение очаква националното състезание.

„Събития като днешното винаги са зрелищни и емоционални. Щастлив съм от възможността да присъствам! Пожелавам успех на всички участници! Вярвам, че в края на този месец, на републиканското състезание, ще имаме още поводи за гордост. Отново пожелавам успех!“, завърши той.

Сред присъствалите на откриването бяха директорът на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" комисар Георги Мангараков и специалистът по бедствия в Български червен кръст - Пловдив Стефан Тропчев.

/Снимки: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Благодарим Ви за гласуването

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато отидох в училище ме попитаха: Ти какъв искаш да станеш като пораснеш? И аз написах: Щастлив. Те ми казаха, че не разбирам задачата, а аз им казах, че не разбират живота.


Джон Ленън