Секции

10 June 2023 21:56

Втори научно-приложен форум „Дронове и сигурност“ ще се проведе в Пловдивския университет

Вторият научно-приложен форум „Дронове и сигурност“ ще се проведе на 15 май 2022 г. от 11:00 ч. в Спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на бул. „България” № 236А. Съорганизатори на събитието са катедра „Политически науки и национална сигурност“ към висшето училище, Съюзът за стопанска инициатива, Клъстерът за интеграция на нововъзникващи технологии (ETIC), Обединеното дрон общество и Българската асоциация по киберсигурност, съобщиха организаторите на проявата.

Форумът има за цел да срещне студенти от магистърските програми по „Киберсигурност“ и „Мениджмънт на националната сигурност и антитероризъм“ в ПУ „Паисий Хилендарски“ с ученици от партньорски училища с интереси по темата, както и на експерти в областта на дроновете, киберсигурността, изкуствения интелект, биотехнологиите и виртуалните реалности с представители на бизнеса.

Водещите теми в рамките на събитието са: дроновете и (кибер)сигурността и нововъзникващите предизвикателства пред киберсигурността. Ще бъде представена и националната инициатива „КиберКЛУБ“, чиято мисия е да създава високопроводима комуникационна среда за обмен на опит, знания и контакти, свързани с киберсигурността в областта на нововъзникващите технологии - изкуствен интелект, дронове, биотехнологии, виртуални и добавени реалности.

Повече информация можете да намерите на фейсбук страницата на събитието: https://fb.me/e/33bZEDHF2.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий