Секции

24 April 2024 02:39

Карловските огнеборци с достойно представяне в регионална надпревара

Днешното състезание по пожароприложен спорт на най-добрите пожарникари от областта излъчи своите победители.

Пожарникари от 11-те районни служби на РДПБЗН Пловдив показаха своите професионални умения и нива на специализирана оперативна подготовка, съобщават от Пресцентъра на ведомството. В състезанията, които обхващат 4 дисциплини, огнените мъже демонстрираха умения за бързина, ловкост, издръжливост и не на последно място работа в екип.

Изкачването с щурмова стълба цели да покаже бързината и сръчността, с която огнеборците преодоляват височинни препятствия . В дисциплината "Пожарна щафета с препятствия" пожарникарите демонстрират освен бързина и сръчност и умения да преодоляват разнородни препятствия при гасене на пожар.

"100- метровата пътека с препятствия" поставя на изпитание гъвкавостта, физическите умения и концентрацията при преодоляването на сложни препятствия, които могат да бъдат срещнати и в реална ситуация.

"Бойно разгръщане от мотопомпи" е една от най- атрактивните дисциплини със състезателен характер. Тук проличават качества като екипност и сработване в бойна обстановка.

В "Пожарната щафета 4 х 100 метра с препятствия", където огнеборците демонстрират екипност, съществен елемент е гасенето на пожар на лесно запалими течности с пожарогасител.

След приключване на индивидуалните дисциплини за "Изкачване с щурмова стълба" златото грабна Михаил Костов от Първа РСПБЗН.

Среброто и бронза отидоха при Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН и Христо Скевов от РСПБЗН Карлово.

Отборното класиране в същата дисциплина поведе Четвърта служба. Второ и трето място- заеха Трета РСПБЗН и Първа РСПБЗН.

Индивидуалното класиране на "100- метрова пътека" поведе Михаил Костов от Първа РСПБЗН, следван от Калоян Нанев- огнеборец в Трета служба и Ангел Грозданов от Втора пожарна. В отборното класиране на същата дисциплина победител бе Трета РСПБЗН, следвани от Първа и Втора районни служби. Златото в двубоя от двете дисциплини отиде при Михаил Костов, среброто при Ангел Грозданов от Втора РСПБЗН , а карловеца Христо Скевов се окичи с бронз.

В дисциплината "Пожарна щафета 4x100 метра с препятствия " победител стана РСПБЗН Раковски, Втора и Четвърта служби заеха съответно второ и трето място.

Дисциплината " Бойно разгръщане от мотопомпа" поведе Карлово, следвани от колегите им в Стамболийски и Първа служба.

В комплексното класиране първенец и носител на купата стана отборът на Първа служба, второто и трето място останаха за Четвърта и Втора служби.

Наградите, които са купа, медали и флагчета, бяха връчени от комисар Георги Мангараков- директор на РДПБЗН Пловдив, гл.инспектор Димитър Бришимов от РДПБЗН и началници на районни служби.

Победителите ще сформират представителен отбор, който ще представи областния град в републиканската надпревара. Тя ще се проведе в Пловдив от 31 май до 3 юни. Участие в нея ще вземат 29 отбора- 28 области и курсанти от АМВР- огнеборци от цялата страна.

/Снимки: РДПБЗН-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче