Секции

19 March 2024 09:44

РИОСВ – Пловдив кани на семинар по случай 30-годишния юбилей на Натура 2000

На 19 май Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пловдив (РИОСВ - Пловдив) организира семинар на тема „Значение и възможности на екологичната мрежа „Натура 2000“. Той ще се проведе в Аграрен университет – Пловдив и ще бъде с начало 10:00 часа.

Подготвени са презентации от водещи експерти от пловдивската екоинспекция и неправителствения сектор – Българско дружество за защита на птиците и СНЦ „Зелени Балкани“. Фокусът ще бъде върху политиките за подобряване на екологичното природозащитно състояние на естествените местообитания, възможностите, които екологичната мрежа предоставя и проблемите в управлението и опазването на биологичното разнообразие в Пловдивска област. Организаторите предвиждат и възможност за дискусия.

В семинара ще участват експерти от държавни и общински институции, представители на научните среди и неправителствения сектор, студенти от пловдивски висши учебни заведения, обучаващи се в сферата на природните науки и екологията.

Екоинспекцията кани всички граждани с интерес по темата да се присъединят към форума.

Събитието е по повод 30-годишния юбилей на Европейския ден на екологогичната мрежа „Натура 2000“ - най-амбициозната инициатива, която е предприемана някога и един от най-успешните инструменти за опазване на богатото природно наследство на Европа.

/Снимка: РИОСВ-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче