Секции

26 April 2024 04:00

Младежкият център в Карлово с нов проект за насърчаване спорта в малките населени места

Младежкият център в Карлово е координатор на европейски проект за малки партньорства в областта на спорта, финансиран от програма „Еразъм+“.

Проектът „PRESS” цели насърчаване социалното включване на младежи от малки населени места и географски изолирани райони чрез спорт и ще се реализира в рамките на една година.

В периода 12-15 май 2022 бе проведена първата среща по проекта в град Лимасол, Кипър с обмен на опит между партньорите от България, Румъния, Полша, Литва и Кипър, планиране на последващите проектни дейности, колоездачна обиколка на Лимасол, стрийт фитнес по крайбрежната алея на града, гребане с драконова лодка за сплотяване на партньорите и участие в Спортния Фестивал на Лимасол, където се представяха всички спортни клубове на града.

Предстоят още срещи за обмен на опит, проучване и споделяне на добри практики за реализирани спортни проекти и възможностите за спорт в общностите на партньорите, както и местни спортни дейности във всички проектни страни за Седмицата на физическото движение и спорта (23-29 май 2022) и Европейската седмица на спорта (26 септември-2 октомври 2022).

За повече информация за предстоящи спортни събития в Община Карлово и как може да се включите последвайте страницата на младежкия център и на проекта.

www.facebook.com/mgirdrosevalley

https://www.facebook.com/groups/1360029221170423

/Снимка: МИЦ-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче