Секции

19 March 2024 09:02

Народният представител Веска Ненчева: Урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки българин

В навечерието на 24-ти май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, по покана на народния представител от БСП Веска Ненчева в Народното събрание гостуваха ученици и учители от СУ "Христо Ботев", гр. Калофер.

В кулоарите на парламента децата показаха наученото до момента и изразиха своето родолюбие с рецитиране на стихове от Ботев и представяне на патриотични песни. За да ги подкрепят, там присъстваха още председателят на парламентарната група на “БСП за България“ - Георги Свиленски, председателят на Комисията по образованието и науката - Ирена Анастасова, секретарят на парламентарната група на “БСП за България“ - Вяра Емилова, както и цялата група на левицата, кметът на гр. Калофер - Румен Стоянов, директорът на СУ "Христо Ботев", гр. Калофер - Таня Маринова, учители и народни представители. Всички те бяха трогнати от изпълнението на учениците.

„Днес урокът по родолюбие, представен от малките калоферчета, е нужен на всеки един българин“, заяви гордо пред присъстващите Веска Ненчева, като допълни: „Тази седмица беше белязана със силно присъствие на борбения дух на хората от нашия подбалкански край в българския парламент“, посочи народният представител от Левицата.

/Източник информация и снимка: БСП/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Велики са тези, които разбират, че духовното е по-могъщо от каквато и да е материална сила, и, че мисълта управлява света.


Емерсън