Секции

19 April 2024 10:07

Петков: Русия и "Газпром" предлагат различни условия в ЕС

Имаме абсолютно подкрепа от Марио Драги. Италия изпраща над 800 човека към България като част от батальона на НАТО. Това е много добър знак. Говорихме и за руския газ.

Докато не се обединим всички заедно има опасност „Газпром“ да си играе с различни цени и условия, заяви министър-председателят Кирил Петков след срещата си с италианския си колега Марио Драги в Рим.

По думите на Петков, италианският премиер е заявил подкрепа и поздравления за твърдата българска позиция относно плащането на руския газ.

Заяви, че сме абсолютени лидери в това, че не сме се огънали и фактът е, че ще работим заедно за да увеличим потенциалните доставки от Азербайджан и други страни, каза още Кирил Петков.

Той каза, че на следващата среща на евролидерите ще бъде обсъдена темата с единната позиция към Русия и "Газпром" за едни и същи условия към малкия пазар и към големите потребители.

Европейският съюз трябва да излезе с обща позиция относно плащането на руския газ, защото Русия и "Газпром" дават различни условия на различнит страни, каза българският премиер.

Марио Драги отново е отворил въпроса за максимална горна цена на газа, стана ясно от думите на Петков.

Двамата са говорили и за европейската прокуратура и нейния мандат да включва паричните потоци в ЕС и пране на пари. Според Петков по този начин няма да са възможни повече случаи като "къщата в Барселона" и други подобни. /БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче