Секции

20 April 2024 02:15

В Пловдивско няма починали от Covid-19 за изминалата седмица

Цялата страна е в зелена зона по заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база. Това показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести.

По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ-Пловдив) установените положителни случаи в Пловдив и областта за изминалите 7 дни - от 19 май до 25 май - са 109, с 60 души по-малко от предходния 7-дневен период. Наблюдава се значителен спад и в 14-дневната заболеваемост при възрастните и децата от 0 до 18 години, като достигнатите нива са - 12‰ на 100 000. Установен е спад и в броя на хоспитализираните, а интубирани за периода- няма. За разглежданата седмица битката с болестта не е загубил нито един пациент. При разглеждане на данните на седмична база, не е установен нито един случай на COVID-19 в учебно заведение от областта. Продължават да се извършват епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретните случаи, съобщават от РЗИ. Към днешна дата - според Националната информационна система - потвърдените случаи в Пловдив област са 104 143, а починали са 4779 души от началото на пандемията. Ваксинирани на територията на областта към днешна дата са 198 706.

От Регионалната здравна инспекция припомнят, че разполагат с достатъчни количества от всички видове ваксини срещу COVID-19.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче