Секции

26 April 2024 14:16

Атрактивен спортен празник в Дъбене проведе Младежки информационен център

Младежкият център в Карлово отбеляза Седмицата на физическата активност и спорта 2022 със страхотен спортен празник на стадиона в село Дъбене.

Спортното събитие е част от Еразъм+ “ PRESS” проекта на центъра за насърчаване на спорта сред децата и младежите от малките населени места. Деца и младежи от Климент, Войнягово и Карлово караха колелета до стадиона в Дъбене, където ги чакаха техни приятели от селото. Младежите-доброволци към центъра бяха подготвили забавни спортни игри и спортна томбола с подаръци за всички участници. А, от Ротари клуб-Карлово осигуриха шапки и знаменца с българския трикольор за децата.

Най-малката участничка от село Климент, изминала над 25 километра с колело до Дъбене и обратно бе само на 6 години, придружавана от своите родители. А, най-малката участничка от Войнягово бе само на 3 годинки. Похвално е, че има такива родители, които насърчават спорта сред децата.



Кметовете на трите села също подкрепиха децата и младежите като кмета на с. Дъбене бе подготвил стадиона за игрите, кмета на с. Климент велосипедира заедно с децата до Дъбене, а кмета на с. Войнягово ги ескортира с кола, за да осигури безопасността на участниците във велопохода. Председателят на комисията за „Младежки дейности и спорт“ в Общинския съвет и началник отдела „Младежки и социални дейности, спорт и туризъм“ също се включиха в спортния празник.



/Снимка: МИЦ-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Тези, които са достатъчно луди да мислят, че могат да променят света, са тези, които го правят.


Стив Джобс