Секции

29 April 2024 18:56

Синдикатите във ВМЗ обсъждат започването на протести заради смяната на ръководството

Изпълнителните съвети към СС "Подкрепа" и КНСБ към ВМЗ Сопот се събират на спешно заседание в понеделник заради внезапната смяна на борда на директорите на ВМЗ Сопот. Те ще обсъдят съвместните си действия за започване на протести срещу решението на „Държавната консолидационна компания” и министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова за смяна на борда.

"За първи път начело на борда на директорите на ВМЗ застават хора, които нямат общо с военнопромишления комплекс на страната. В понеделник предстои да излезем с решение за пристъпване към протестни действия", каза за БНТ председателят на СС "Подкрепа" Димитър Атанасов.

Припомняме, че ръководството на „Държавната консолидационна компания” взе решение да смени борда на ВМЗ-Сопот. За първото тримесечие на 2022 г. управляващият в момента борд реализира загуба в размер на 1,640 млн. лева. Досегашното ръководство е отказало и да преведе дивидента от печалбата на дружеството за миналата година, който е 3 млн. лева. Това съобщи на извънреден брифинг вчера вицепремиерът и министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова.

Имената, които влизат в новото ръководство на ВМЗ - Сопот са: Иван Василев Иванов - доскорошният областен управител на София - област, Мариан Кънчев Йовчев, Камен Николов Шаралиев.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери