Секции

17 April 2024 02:47

Работещите във ВМЗ да получат увеличението на заплатите си, настояват синдикатите в оръжейницата

Синдикалните организации на КНСБ и КТ “Подкрепа“ във ВМЗ са изпратили обръщение до министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова. В него се казва:

Във връзка с искането на синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ във ВМЗ Сопот ЕАД за спешна среща с министъра на икономиката г-жа Корнелия Нинова по повод неочакваната смяна на мениджърския екип на дружеството и липсата на среща до този момент на територията на ВМЗ Сопот ЕАД ръководствата на синдикалните организации в дружеството заявяват:

- Работниците и служителите, над 3500 човека, са обезпокоени за бъдещето на дружеството за работните места и заплатите си, защото с предишния мениджърски екип, една част от който бе назначен от министър Нинова - изпълнителният директор Иван Стоенчев, бяха проведени преговори за увеличение от 01.06.2022 г. на доходите на всеки един работник на ВМЗ Сопот ЕАД, както следва:

○ Индивидуалният щат на всеки един работник, специалист и служител да се повиши с 200 лв.;

○ Всеки един работещ в дружеството да получава и 200 лв. месечно под формата на ваучер за храна, което да се включи в КТД;

Синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“, отчитайки инфлационните процеси в държавата и ниското ниво на доходите на работещите във ВМЗ, настояват министър Нинова с личното си участие на територията на дружеството и мениджърския му екип, който по законите на Република България би трябвало да ръководи в настоящия момент ВМЗ Сопот ЕАД, да гарантират пред колектива, че тези искания на КНСБ и КТ „Подкрепа“ ще се изпълнят.

Синдикалните организации настояват в спешен порядък тези действия да се случат и всеки един работещ във ВМЗ Сопот ЕАД да получи индивидуалната си заповед за повишаване на доходите му. По този начин няма да има ескалация на социалното напрежение в дружеството и синдикални действия. Спокойствието в колектива ще създаде увереност и в клиентите на ВМЗ Сопот ЕАД, с което ще се гарантира спазването на трайните работните места.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче