Секции

19 April 2024 14:24

Кирил Петков: Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време

Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време, заяви министър-председателят Кирил Петков пред журналисти, предаде репортер на БГНЕС.

Видяхме, че има смели и отговорни хора и сега техният пример трябва да бъде последван, каза Петков, след като няколко души от „Има такъв народ”, водени от спортния министър в оставка Радостин Василев, обявиха, че напускат парламентарната група.

Фокусирали сме се да имаме 121 депутати, които да нямат зависимости, никой да не спира промяната в антикорупционната комисия, никой да не спира бюджета. Радостин Василев и депутатите казаха, че тяхната лоялност е към България. Сега въпросът е техният пример да бъде последван с още 7 човека, заяви Кирил Петков.

Той бе категоричен, че няма задкулисни договорки и изрази убеждение, че „Продължаваме промяната” ще срещнат и други съмишленици.

Продължаваме разговори с много хора, идеята е всеки един да осъзнае огромната отговорност, която носи. Ако нямаме 22 закона проекта до края на годината, губим и спираме 12 млрд. европейски средства, актуализацията на пенсиите не се случва, младите семейства не получават допълнителни данъчни облекчения, цените на горивата продължават да нарастват, а вероятно есента идва още една COVID-вълна, очерта премиерът какво ще се случи, ако не бъде приета актуализацията на бюджета от парламента и се тръгне към нови предсрочни избори.

Още едни избори ще са пагубни и загуба на историческо време, каза още Петков.

Долно е да записваш хора, с които работиш, те се опитват да правят инсинуации, коментира премиерът записа на Радостин Василев и депутата от ИТН Христинка Иванова./БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче