Секции

26 April 2024 19:22

Служители от полицията, пожарната и затвора в Пловдив се състезават в благотворителния спортен турнир

Десетки служители от полицията, пожарната и затвора в Пловдив се състезават в благотворителния спортен турнир под надслов „С обич за децата в памет на бащите герои”, който се провежда днес и утре на многофункционалния комплекс на Младежкия център на Гребната база. Станалата вече традиционна кампания в града под тепетата се организира с подкрепата на ръководството на областната дирекция на МВР от представителите на регионалните дружества на Синдикална федерация на служителите в МВР, а тази година в нея участват и съмишлениците им от Синдиката на затворите в България.

Целта на инициативата е да се наберат финансови средства в помощ на деца на загинали и пострадали по време на работа служители от подразделенията на МВР и Министерство на правосъдието в Пловдивска област.

Преди старта на състезанията по футбол на малки врати, плажен волейбол и тенис на маса униформените почетоха с едноминутно мълчание паметта на колегите, които отсъстват завинаги от техните редици. В краткото си приветствие към участниците Красен Властанов, член на управителния съвет на СФСМВР, изрази своята признателност към всички, които отварят сърцата си за каузата и стават съпричастни със съдбата на семействата, загубили свой близък. От името на организаторите той отправи благодарност към Община Пловдив за безвъзмездно предоставените игрища, към пловдивските фирми, подкрепили с финансови средства инициативата и към адвокатите от пловдивската колегия, които се включват със свои представители в турнира.

За доброто настроение се погрижиха прекрасните момичета от танцова школа „Терпсихора”.

/Снимки: Пресцентър на МВР-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче