Секции

29 March 2024 00:08

82 са новите случаи на ковид за изминалите седем дни

По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ-Пловдив) установените положителни случаи на COVID-19 в Пловдив и областта за изминалите 7 дни - от 9 юни до 15 юни - са 82.

Броят на заразените спрямо предходния 7-дневен период е намалял с 10 души, когато заразените за седмицата бяха 92 човека. Наблюдава се значителен спад и в 14-дневната заболеваемост при възрастните и децата от 0 до 18 години, като достигнатите нива са между 7-8‰ на 100 000.Установен е и значителен спад в броя на хоспитализираните, а интубирани за периода няма. За разглежданата седмица битката с болестта не е загубил нито един пациент.

При разглеждане на данните на седмична база не е установен нито един случай на COVID-19 в учебно заведение от областта. За разглежданата седмица не са установени нови случаи на заболели сред медицинския персонал в областта.

Продължават да се извършват епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретните случаи, съобщават от РЗИ.

Към днешна дата - според Националната информационна система - потвърдените случаи в Пловдив област са 104 439, а починали са 4779 души от началото на пандемията. Ваксинирани на територията на областта към днешна дата са 198 848.

От Регионалната здравна инспекция припомнят, че разполагат с достатъчни количества от всички видове ваксини срещу COVID-19.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче