Секции

26 April 2024 08:17

Румен Радев в Пловдив: Министерският съвет да не се крие зад Народното събрание!

„Министерският съвет да не се крие зад Народното събрание. Той е водещата институция и очакваме от него ясни решения по казуса с Македония“.

Това заяви президентът Румен Радев, който е на посещение в Пловдив. Държавният глава ще открие национална конференция „Език свещен“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

"Нямаше да получим френското предложение, което е най-доброто до момента, ако България не беше отстояла ветото в два съвета за разширяване с ясна позиция миналата година. Нашите европейските партньори вече споделят тази позиция - че въпросът за гражданските права, за тяхното отстояване и защита не може да бъде само двустранен между РСМ и България, а трябва да бъде издигнат на ниво ЕС", заяви президентът.

Президентът обясни, че иначе преговорната рамка между България и Северна Македония се обезсмисля и добави, че подкрепя френското предложение именно като преговорна рамка.

Според него двустранният протокол с РСМ не дава достатъчна гаранция за нашите интереси.

"Към момента предлаганият двустранен протокол с РСМ не дава достатъчна гаранция за защита на нашите интереси като действия, механизми и срокове и критерии. Призовавам отговорните институции да заложат липсващите параметри в този двустранен протокол, защото ако той не бъде актуализиран, самата преговорна рамка се обезсмисля, тя е рамка", каза Радев и призова Министерски съвет да не се крие зад парламента.

Той е водещата институция и очакваме да вземе ясни и отговорни решения, подчерта Радев.

/Източник информация и снимка: marica.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Може би когато си на 34, няма да мечтаеш за същите неща, както на 24, но все още ще можеш да мечтаеш.


Брус Спрингстийн