Секции

26 April 2024 17:29

Расте броят на заразените с ковид при възрастните

По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ-Пловдив) установените положителни случаи на COVID-19 в Пловдив и областта за изминалите 7 дни - от 16 юни до 22 юни - са 125.

Броят на заразените спрямо предходния 7-дневен период е нараснал с 43 души, когато заразените за седмицата бяха 85 човека. Забелязват се възходящи нива при 14-дневната заболеваемост при възрастни, като те са достигнали до 30,06‰ на 100 000 души население. Отбелязани са рекордно ниски нива и значителен спад в 14-дневната заболеваемост във възрастовата група от 0 до 18 години, като са достигнати нива до 4‰ на 100 000.

Значителният спад в броя на хоспитализираните, който се забелязва последните две седмици, се запазва. Интубирани за периода няма. За разглежданата седмица битката с болестта е загубил един пациент, с придружаващо сърдечно заболяване, който е без проведена имунизация срещу COVID-19.

При разглеждане на данните на седмична база не е установен нито един случай на COVID-19 в учебно заведение от областта. За разглежданата седмица e установен един нов случай на заболял сред медицинския персонал в областта.

Продължават да се извършват епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретните случаи, съобщават от РЗИ.

Към днешна дата - според Националната информационна система - потвърдените случаи в Пловдив област са 104 564, починалите са 4780 души от началото на пандемията. Ваксинирани на територията на областта към днешна дата са 198 883.

От Регионалната здравна инспекция припомнят, че разполагат с достатъчни количества от всички видове ваксини срещу COVID-19.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче