Секции

29 March 2024 15:17

Откриха изложбите „50 години от създаването на Института по тракология“ и „Тракологията и другите науки“ в Историческия музей

Изложбите „50 години от създаването на Института по тракология“ и „Тракологията и другите науки“ бяха открити вчера в Историческия музей от зам.-кмета на община Карлово Антон Минев, съобщават от научно-изследователската институция.

Ръководителят на Института по тракология доц. д-р Иво Топалилов и гл. ас. д-р Ружа Попова представиха изложбите и последните издания на Института. Гостуването на експозициите се осъществи по инициатива на проф. Валерия Фол и по покана на Историческия музей.

На откриването бяха председателят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, началникът на отдел „Образование и култура“ в община Карлово Петя Найденова, ученици от СУ „Васил Левски“ с преподавателя Даниела Генчева, екипът на Етнографски комплекс „Старинно Карлово“, уредникът в Градската художествена галерия Димитър Бакърджиев и много граждани.

Представителите на Института по тракология споделиха, че това е само началото на съвместната работа с община Карлово и музейната институция по проучването, регистрирането, опазването и популяризирането на паметници на тракийската култура и на територията на Подбалканския регион.

Изложбите ще гостуват в музея до 10 юли.

/Снимки: Исторически музей Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче