Секции

26 April 2024 00:36

Кметът д-р Кабаиванов се срещна със Сдруженията на собствениците на многофамилни жилища

Кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов инициира на 27 юни среща със Сдруженията на собствениците на многофамилни жилищни сгради, във връзка с предстоящ нов етап на саниране.

От старта на Националната програма за енергийна ефективност, започнала през 2015 година, чрез Българската банка за развитие /ББР/ Община Карлово санира общо 26 многофамилни сгради, припомни д-р Кабаиванов. В предстоящия етап условията са различни - средствата ще бъдат предоставени от Плана за възстановяване и устойчивост, общинските администрации са изключени от процедурите, а ангажиментите са прехвърлени изцяло към Сдруженията на собствениците, каза още кметът. Той заяви, че в специално обособена секция на официалната интернет страница на община Карлово www.karlovo.bg ще бъде своевременно публикувана всяка актуална информация по темата.

Мирослава Костова – главен експерт в отдел „Строителство, мрежи, съоръжения на техническата инфраструктура“ поясни, че, според въведените промени, учредените сдружения /депозирани в ББР/ вече няма да получават предимство за саниране. След като Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ разработи методиката и критериите за кандидатстване, сдруженията ще подават документите директно в МРРБ. Техническото обследване, техническите паспорти и обследването по енергийна ефективност на сградите ще се поемат от Сдруженията на собствениците.

По втората тема на срещата – поетапното въвеждане от 1 юли т.г. на разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци, експерти от администрацията запознаха присъстващите с изискванията за ползване на предназначените за целта кафяви контейнери. Те вече се разполагат в Карлово, където броят им е 209. Във всички населени места от общината зелени и биоразградими отпадъци ще се събират на специално обособени площадки.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче