Секции

27 April 2024 06:58

Голямо признание за Младежкия център в Карлово: Стилияна Тончева и Лиа Каменова участват в най-голямото събитие за младите хора на Европа в Страсбург

Две момичета от Младежкия център в Карлово (Стилияна Тончева и Лиа Каменова) са сред селектираните седем български младежи за участие в най-голямото събитие за младежите на Европа - "Младежката активна седмица" в Страсбург (28 юни - 2 юли 2022). Това е голямо признание за работата на Младежкия център, който работи по програмите на Съвета на Европа от 2009 година.

Събитието отбелязва 50-годишнината от създаването на младежкия сектор към Съвета на Европа и в него участват 500 младежи от всичките 46 стани-членки на Съвета.

Младежите ще обменят опит и идеи за младежки проекти и инициативи и ще изработят препоръки към Съвета на Европа относно бъдещите младежки политики и програми, които искат да се реализират в Европа.

По време на срещата нашите момичета ще представят проекта на младежкия център "Младежкото участие е от значение", финансиран от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа, който се реализира в рамките на кампанията "Демокрация тук и сега" и цели насърчаване активното участие на младите хора в процесите на взимане на решения на местно, национално и европейско ниво.

Всички разходи по участието на младежите се покриват от Министерството на младежта и спорта на България и Съвета на Европа.

/Снимки: МЦ-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче