Секции

09 August 2022 22:25

Влиза в сила социалният пакет в сопотската оръжейница

Новото ръководство на ВМЗ Сопот задейства социалния пакет и започна изплащане на ваучери всеки месец, съобщават от Пресцентъра на оръжейницата. Те се увеличат от 80 на 200лв. от 1 юли. Това се случва три седмици след като министърът на икономиката и индустрията Корнелия Нинова договори увеличение на заплатите с 200 лв. на работещите в завода и след като бе сменено ръководството там.

В най-големия държавен завод отвори столова с топла храна. На територията бяха поставени работещи кафе машини и обособени места за отдих. Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в края на 2000 година.

Започна и ремонт на вентилационните системи.

Изпълнителният директор Иван Иванов в момента организира и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.

Той разпореди спешно да се оборудва и линейка – оказва се, че заводът до този момент няма линейка и подсигурена първа медицинска помощ. Заедно с това се организират 4 медицински пункта.

Иван Иванов даде указания за предприемане на действия по осигуряването на безопасни условия на труд във всички звена на завода.

Конкретните мерки по изпълнение на социалния пакет и безопасността на труда ще продължат и в следващите месеци, за което министърът на икономиката Корнелия Нинова се ангажира лично, са казва още в прессъобщението.

/Снимка: ВМЗ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче