Секции

29 March 2024 14:56

Започнаха приемните изпити в Медицински университет-Пловдив, 4-ма се борят за едно място

Първият от поредицата приемни изпити по химия и биология се проведе в Медицински университет – Пловдив. С него ще бъдат приети желаещите да следват в магистърските програми „Медицина", „Дентална медицина" и „Фармация".

За изпита се регистрираха 1160 души, от които отсъстваха само 12. За „Медицина" има 150 места държавна поръчка, за „Дентална медицина" 73 места, а за "Фармация" 82 места. Средно четирима кандидати се борят за едно място.

„Първият изпит премина спокойно. Нямаме неприятни изненади, нямаме регистрирани преписващи. Изпитите са на високо ниво и очакваме най-добрите да бъдат наши студенти", коментира зам.-ректорът по „Учебна дейност" на МУ-Пловдив проф. д-р Ани Белчева.

„Дентален лекар" се оказа най-желаната специалност в Медицински университет – Пловдив тази година. Тя е по-предпочитана от дамите, като шест момичета се борят за едно свободно място.

Изпитът по „Етика" в МУ-Пловдив ще се проведе на 5 юли, изпитът по „Социална медицина и организация на здравеопазването" на 6 юли, а този по „Скулптиране" на 7 юли.

Резултатите от първо класиране ще станат ясни на 12 юли.

/Снимки: МУ-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче