Секции

25 April 2024 11:57

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ обяви първо класиране

Първо класиране за тазгодишната кандидатстудентска кампания обяви днес Пловдивският университет „Паисий Хилендарски”. Приетите могат да се запишат от 6 до 8 юли включително, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност на висшето училище доц. д-р Мария Стоянова.

3353 кандидати се включиха в конкурсните изпити между 26 и 30 юни за прием на студенти през академичната 2022/2023 г. Останалите 3036 кандидати от всички подали документи се възползваха от правото да участват в кампанията с оценките си от държавните зрелостни изпити.

В специалност „Право“, редовна форма, е постигнат най-висок минимален бал – 33.36. Максималният възможен за кандидатстването в Пловдивския университет е 36.00. Специалността „Психология“, задочна форма, тази година е с най-голяма конкуренция – за 1 място в нея се състезават 11 души, обясниха от висшето училище.

49 са пълните шестици, а 83 е общият брой на оценките в диапазона от 5.50 до 5.90 в изпитната сесия от кандидатстудентската кампания тази година. Най-голям е броят на отличните резултати, постигнати по информатика (33), биология (21) и математика (12).

Оценка „Слаб“ са получили 221 кандидат-студенти, като най-много са двойките от изпита по български език – 143. За сравнение миналата година двойките са били 90, но не беше провеждан изпит по български език

Предстоят изпитите за специалността „Актьорство за драматичен театър“, които ще се проведат в три кръга – на 14, 15 и 16 септември.

Второ класиране ще бъде обявено на 12 юли 2022 г. Приетите на този етап от кандидатстудентската кампания ще могат да се запишат в периода между 13 и 15 юли включително, обясниха от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Пълна информация за кандидатстудентската кампания е публикувана на специализираната страница на висшето училище: https://uni-plovdiv.bg/pages/index/1184/.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Успехът не е ключът към щастието. Щастието е ключа към успеха. Ако обичаш това, което правиш, ще бъдеш успешен.


Алберт Швайцер