Секции

28 March 2024 15:54

Талантливата карловска певица Дани Илиева ще дебютира в конкурса „Бургас и морето“

Талантливата изпълнителка от Карлово Дани Илиева ще атакува призовите места в предстоящия конкурс „Бургас и морето“. 16-годишната певица, която е най-младият участник в тазгодишното издание на музикалния форум, ще дебютира на сцената на Летния театър в морския град в дует с изгряващата поп-звезда Емин Ал-Джунейд.

Двамата преминаха успешно първоначалната селекция на фестивала и с нетърпение броят дните до 30 юли, когато ще изпълнят на живо парчето „Не те забравям“. Автор на музиката и аранжимента е продуцентът Ефтим Чакъров от „Студио РЕ“. Стиховете са на шуменския поет Красимир Трифонов. Дани и Емин разказват вълнуваща история за любов, море и още нещо, за която вече може да се гласува на https://www.burgasimoreto.org/bg/songs/vote/23 и да се чуе на https://www.youtube.com/watch?v=V6NJRrG3MO0

Дани Илиева пее от 7-годишна и има отличия от вокални надпревари в страната. 16 от призовете в богатата си колекция от награди тийнейджърката печели миналата година, участвайки на повече от 30 концертни и конкурсни сцени. Родена е в Карлово и е дъщеря Анита Илиева – вокален педагог и основател на Музикална школа „Карловойс“ и на Националния конкурс „Песенна палитра“. Бащата на Дани е диригент на Военния духов оркестър в Карлово. Дани Илиева е победител в конкурсите „Път към славата“ в София, „Петнадесет лалета“ в Хисаря, „Звукът на времето“ във Велико Търново, „Коледна звезда“ в Тутракан, „Родолюбие“ в Панагюрище, „Вярвай, искай, можеш“ в Банкя. Обича дасвири на пиано, да кулинарства и да снима видеа за свой youtube канал.

Емин Ал-Джунейд е възпитаник на „Арт център Стринджендо“ с преподавател Емил Струнджев. Студент е първа година в Creative Business; HU University of Applied Sciences; Утрехт, Холандия. Емин е един от малкото пеещи спортисти, който покорява музикалните върхове. Има отличия от национални и международни конкурси, сред които: „Славься, отечество“ – Москва, Русия 2018 – Гран При, „Bravissimo Fest“ – Н иколаев, Украйна 2019 – Гран При, „Песенна палитра“ – Карлово, България 2020 – Гран При и първо място в Малта тази година на „Golden Voice“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче