Секции

23 April 2024 16:21

Младежкият център в Карлово бе домакин на международна среща за спорта в малките населени места

В периода 7-10 юли 2022 Младежкият център в Карлово бе домакин на международна среща по Еразъм проекта “PRESS”, целящ обмен на опит и насърчаване спорта сред младежите от малки и изолирани населени места. Двадесет младежки лидери, учители по физическо възпитание и представители на спортни клубове от Полша, Румъния, Кипър, България и Литва обменяха опит и се запознаха с възможностите за спорт в Община Карлово.

По време на срещата групата посети селата Дъбене, Войнягово и Климент, за да видят какви спортни съоръжения и стадиони има по селата. В град Баня присъстваха на тренировка по плуване за деца на централния плаж в града.

В Карлово посетиха парковете „Здраве“, „Водопад“, „Садиона“ и се изкачиха до местността „Кръста“, за да видят от високо цялата Розова долина и да се наслядят на красивата ни природа, разходките сред която са също предпочитана възможност за тренировки и отдих на младежи, жители и гости на общината.

Партньорите споделиха какви спортни дейности са реализирали за „Седмицата на физическата активност и спорта“ 2022, посетиха Пловдив-Европейска столица на културата 2019 за среща със сдружение „БГ Бъди Активен“, инициатор на MOVE WEEK движението за България и планираха следващите стъпки по проекта.

/Снимки: МИЦ/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има две житейски правила. Правило 1: не се тревожи за дреболии. Правило 2: всички неща са дреболии.


Фридрих Ницше