Секции

25 April 2024 12:59

Държавният глава Румен Радев ще бъде на 18 юли в Карлово

Президентът Румен Радев ще бъде на 18 юли в Карлово по повод 185 години от рождението на Апостола на свободата и празника на града. Той ще участва в тържествения митинг-заря от 21 часа на площад „Васил Левски“ и ще произнесе слово.

Денят ще започне с тържествена Света литургия от 9 часа в църквата „Свети Николай“. От 10 часа е поднасянето на венци и цветя на гроба на майката на Апостола на свободата Гина Кунчева. От 10:15 часа е посрещането на националния туристически поход „По стъпките на Апостола“ на пл.“Васил Левски“, тържествен ритуал по издигане на знамената на България и община Карлово и молебен за благоденствието на града и жителите му. От 11:30 часа в родната къща музей на Апостола на свободата ще бъдат връчени наградите на Фондация „Васил Левски“ и Комитет „Васил Левски“ и ще се проведе Литературен салон. В 20:20 часа от НМ“В.Левски“ ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет, което ще бъде начело на шествие по пл.“20-ти юли“, ул.“Гурко“ и ул.“Ал.Стамболийски“.

Преди това на 17 юли от 20 часа на пл.“20-ти юли“ ще бъде връчена Наградата на Карлово и ще бъде представен спектакъл на Ансамбъл „Българе“.

/Снимка: president.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче