Секции

20 April 2024 10:02

Младежи се учат как да помогнат на своите населени места в Карловско

Младежи от седем населени места на Община Карлово (Карлово, Клисура, Калофер, Войнягово, Климент, Ведраре и Бегунци) се обучаваха по проект на Младежкия център в Карлово как да планират и реализират младежки проекти за своето населено място. Проектът „Empowering Youth to Lead” се финансира от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа, с чиято подкрепа Младежкият център реализира вече няколко проекта за младежите от региона.

По път за обучението, провело се в село Каравелово, младежите се запознаха с предходни младежки проекти, реализирани в селата Дъбене, Войнягово, Климент и Каравелово, за да почерпят опит и идеи. Кметът на село Климент разказа на младежите за проектите, реализирани в селото и им пожела да бъдат активни и да се включват в социално-култуния живот на своето населено място и да правят добри дела за селото или града си и хората в него

След обучението младежите проведоха допитване до жителите на своето населено място какво искат да се подобри, за да съберат идеи за своите младежки проекти, които предстои да реализират до края на месец септември в седемте селища на проекта.

/Снимки: Младежки център Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче