Секции

20 April 2024 02:28

Карлово чества 185-ата годишнина от рождението на Васил Левски (видео)

С тържествена Света литургия на 18 юли в храм „Св. Николай” започна отбелязването на 185 години от рождението на Васил Левски и Празника на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола.

На площад „Васил Левски“ д-р Кабаиванов посрещна участниците в 28-я Национален туристически поход „По стъпките на Васил Левски”. Д-р Галя Цветкова – ръководител на 11-те лъча по маршрута Плевен-Карлово, връчи на кмета знамето, с което походниците преминаха по стъпките на Левски. С тържествен ритуал бяха издигнати знамената на Република България и на Карлово. Свещеници отслужиха молебен за благоденствие на града и неговите жители.

В 20:20 часа от Национален музей „Васил Левски“ ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет. Кулминация на честването на Апостола в неговия роден град ще бъде тържественият митинг-заря от 21:00ч. на площад „Васил Левски“. Там официално слово ще произнесе президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България – Румен Радев.

По повод празничния ден поздравителни адреси до кмета на община Карлово изпратиха Георги Гьоков – министър на труда и социалната политика, д-р Иван Иванов – министър на земеделието, Даниел Панов - председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на община Велико Търново, Силвия Георгиева – изпълнителен директор на НСОРБ, Никола Белишки – кмет на община Панагюрище,бригаден генерал Деян Дешков - командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, подполковник Димитър Мерудийски – началник на военно формирование 22 680, проф. Иван Върляков – изпълнителен директор на Регионална асоциация на общините „Тракия“, Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Туристическо дружество „Васил Левски“ – Карлово, Управителен съвет на Асоциацията на българските градове и региони, ВМЗ ЕАД, Георги Гергов – Международен панаир Пловдив АД.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче