Секции

23 April 2024 11:41

36 пияни, 12 дрогирани и 27 неправоспособни водачи на МПС засече полицейска акция в областта

Служители от областната дирекция на МВР продължават да следят стриктно за нарушения на правилата за пътна безопасност на територията на Пловдив и региона. Засиленият контрол се осъществява в рамките на стартиралата на 7 юли спецакция с акцент предотвратяване на управление на МПС от водачи без правоспособност, както и употребили алкохол, наркотични вещества или техни аналози. До вчера полицейските екипи са проверили общо 7557 моторни превозни средства и 9562 шофьори и пътници. Съставени са 2234 фиша и 692 акта за установени административни нарушения. Засечени са 27 неправоспособни водачи. Под въздействие на алкохол зад волана са били 36 души, като в 24 от случаите дрегерът отчел до 1,2 промила, а в 12 – над 1,2 на хиляда. Дванадесет са и хванатите шофьори след употреба на наркотици или техни аналози. Деветима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани с технически средства.

По време на проверките са връчени и 1731 електронни фишове, както и 74 заповеди за прилагане на принудителна административна мярка.

Според междинните резултати от операцията, обработени в дирекцията до 15 ч. днес, сред най-честите констатирани нарушения са преминаване на забраняващ сигнал на светофара – 33, неправилно изпреварване – 27, отнемане на предимство на ППС – 12 и отнемане на предимство на пешеходец – 10.

Статистиката сочи, че в периода от 7 до 18 юли срещу заловени от служителите на ОДМВР – Пловдив нарушители на пътя са започнати 30 бързи производства /22 за шофиране под въздействие на алкохол и 8 – под въздействие на наркотици/. По случаите е взето съответното отношение съобразно указанията на прокуратурата.

/Снимка: МВР/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче