Секции

29 March 2024 12:27

Корнелия Нинова: Ако се получи, получи. Ако не – отиваме на избори

Първата среща с „Продължаваме промяната” премина добре – препотвърдихме управленската и законодателна програма, която съставихме преди две седмици заедно. Не сме коментирали структура и персонален състав на Министерски съвет, докато не минат разговорите с „Има такъв Народ” и „Демократична България”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след разговорите с Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров в сградата на парламента днес, предаде репортер на БГНЕС.

Колегите от ПП поставиха едно искане – мандатът да бъде държан толкова, колкото е необходимо, за да бъде прието антикорупционното законодателство, законът за КПКОНПИ и да бъде избран Бойко Рашков за председател. На първите разговори ще изслушаме всички искания на всички партньори. След това ще търсим съгласие. Засега най-важно е да препотвърдят законодателната и управленска програма, каза още Корнелия Нинова след срещата с "Продължаваме промяната".

В програмата е записано, че ще положим усилия за възстановяване на отношенията с Руската федерация по дипломатически път и да не допуснем да се закриват посолства. В програмата е записано, че България ще търси разговори с всички възможни доставчици на газ, което включва и „Газпром”. Що се отнася до фигурата на Бойко Рашков, обществото трябва да даде оценка за неговата работа, заяви Нинова в отговор на въпрос на медия.

„Продължаваме промяната” ще дадат име на премиер на вторите разговори, каза още тя и уточни: Едва след като се уверим, че имаме 121 депутати, ще говорим за персонален състав на Министерски съвет.

Разговаряхме с ПП да оставим програмата отворена за предложения от „Има такъв народ”. Ще им дадем възможност да я допълнят, но стъпвайки върху това, което вече имаме, съобщи още Нинова.

Още днес БСП ще потърсят за разговори „Има такъв народ”, а с „Демократична България” ще разговарят последни, съобщи Нинова, уточнявайки, че това е тяхно настояване.

Търсим мнозинство. Всичко ще бъде нормално и аргументирано. Искаме работещ парламент и да посрещнем тежката зима, която ни чака. Ако се получи, получи. Ако не – отиваме на избори, заключи Корнелия Нинова. /БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче