Секции

19 April 2024 13:57

Корнелия Нинова: Да, вероятно ще задържим мандата до 15 август

Има съгласие за нова процедура за избор на председател на КЕВР. Депутатите ще отменят ваканцията си до 15 август, за да може да се вземе решение да има функциониращ орган за енергоносителите.

Това съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която свика спешна среща на председателите на преговарящите за правителство партии заради решението на КС да обяви за противоконституционен изборът на председател на КЕВР, предаде репортер на БГНЕС.

БСП вероятно ще задържи третия мандат поне до 15 август, стана ясно от думите на Нинова, която изрази надежда, че процедурата за избор на председател може да приключи до 12 август.

Председателите на парламентарните групи ще разговарят с депутатите си и ще търсят съгласие да се вземе решение в зала за отмяна на ваканцията между 1 август и 15 август, за да може да се избере председател на КЕВР.

Намерихме решение, прогнозируемост и яснота как ще се случат нещата. Целта е единствено стабилност. Кандидатура за председател на КЕВР не сме разглеждали, каза още Нинова.

Относно разговорите по управленската програма, Нинова съобщи, че през уикенда преговорите ще обобщят постигнатото досега.

На предварителните разговори получихме принципно съгласие. В понеделник, вторник, стана ясно от думите на Нинова, ще има окончателно решение дали има мнозинство от 121 и повече депутати. Антикорупционният закон върви по план, посочи още лидерът на БСП./БГНЕС

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче