Секции

26 April 2024 18:25

Деца стават „зелени полицаи“ по проект „Еко герои в действие“ на Сдружение „Млади, активни, креативни“

Сдружение „Млади, активни, креативни“ стартира еко информационни кампании в няколко населени места в Община Карлово по проект „Еко герои в действие“.

В прохладния парк на село Горни Домлян се проведе първото еко събитие с деца, младежи и техните родители. Чрез дискусия организаторите провокираха участниците да си направят равносметка с какви ежедневни действия оказват негативно влияние на околната среда, без дори да се замислят. Следващото предизвикателство към участниците беше да предложат зелени решения за справяне с ежедневното замърсяване, които са лесно приложими и всеки може да ги спазва. Много от присъстващите споделиха, че вече са заменили пластмасовите шишета за вода с шишета за многократна употреба и винаги използват чанти от плат, когато пазаруват, за да избегнат неразградимите найлонови торбички. Екипът на сдружението беше подготвил екологични подаръци за всички, за да ги насърчи да продължават да мислят и действат еко – красиви пазарски чанти от плат и метални чаши, които да използват в своето ежедневие.

Организаторите предизвикаха децата и младежите да бъдат „зелените полицаи“ вкъщи и да следят своите родители, братя и сестри дали спират водата, докато си мият зъбите, дали загасят лампите, когато излизат от стаята, дали си изхвърлят отпадъците на предназначените за това места. Грешните действия да наказват с черни точки, а черните точки да бъдат откупвани от „нарушителите“ с вкусни награди. Така взаимното контролиране ще доведе до разумно и екологично поведение сред всички.

По проекта предстоят интересни събития, като „Базари за намиране на съкровища“, модни ревюта и изненади. Проектът „Еко герои в действие“ се осъществява с финансовата подкрепа на „Виваком грант“. Сдружение „Млади, активни, креативни“ е сред 13-те финалисти, които бяха отличени сред 270 проекта.

/Снимки: Сдружение "Млади, активни, креативни"/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Притеснявай се толкова, колкото да избегнеш неприятностите, но не чак толкова, че да си ги навлечеш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота