Секции

30 September 2022 21:41

Прокуратурата обвини дрогиран шофьор за подпомагане на 55 афганистанци да преминат незаконно през страната, заловени при полицейска проверка край Кърнаре

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем Р.Г., на 40 г. за подпомагане на 55 чужденци – граждани на Афганистан, да преминат през страната в нарушение на закона с цел имотна облага и чрез използване на моторно превозно средство, както и за управление на автомобил след употреба на кокаин и за държане на високорисково наркотично вещество – кокаин.

На 3 август 2022 г. в землището на с. Кърнаре, обл. Пловдив, на главен път I-6, около 3.30 часа полицейски патрул спрял за проверка товарен автомобил, марка „Ивеко“, управляван от Р.Г. При извършването на такава е установено, че в товарната част на колата пътували 55 чужденци – граждани на Афганистан, всички мъже. Между тях имало и 18 непълнолетни лица. Установено е, че те трябвало да бъдат транспортирани до Сърбия.

На Р.Г. е бил направен тест с техническо средство за наркотици, като пробата отчела положителен резултат за кокаин. В товарния автомобил е било открито и високорисково наркотично вещество – 0,4 грама кокаин.

Действията по разследването продължават под надзора на Районна прокуратура – Пловдив.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен