Секции

19 March 2024 09:30

Още социални придобивки за работниците във ВМЗ

Новото ръководство на ВМЗ Сопот добавя още придобивки за работещите в завода.

Храненето в заработилата отново столова ще бъде дотирано от завода, за да бъдат подпомогнати работниците и служителите и имат топла храна на достъпни цени. Те ще заплащат единствено стойността на продуктите, а всички останали разходи като ток, вода и други консумативи, както и поддръжката на базата, и заплатите на работещите в стола, се поемат от ВМЗ.

90 диспенсъра за вода вече са разположени на територията на целия завод.

Новите социални придобивки се въвеждат два месеца след като се договориха при преговори със синдикатите в завода увеличение на заплатите с 200 лв. и на ваучерите от 80 лв. на 200 лв. всеки месец.

Още при встъпването си в длъжност новият директор Иван Иванов предприе действия по посока на социалния пакет, които представи пред синдикатите. В най-големия държавен завод заработи отново столова с топла храна. В завода се предприеха стъпки за подобряване качеството на кафето в кафемашините, които до този момент на практика бяха неизползваеми заради лошото качество. Започна се работа по изграждането на места за отдих.

Възстановено беше получаването на кисело мляко за работещите в цехове с вредни вещества, което е преустановено преди 22 години в края на 2000 година. В момента около 1200 работници получават мляко.

Започна и ремонт на вентилационните системи. Паралелно с това, изпълнителният директор Иван Иванов се разпореди спешно да бъдат закупени климатици за цеховете, в които има топлинна обработка на металите и температурите стават много високи. Също така се организира закупуването на два контейнера със шкафчета и обособяването на помещения, в които работниците да могат да се преобличат.

Изпълнителният директор Иван Иванов организира и изплащането на еднократна помощ за почивки през летните месеци.

Той е разпоредил спешно да се закупи и оборудва и линейка – оказва се, че заводът до този момент има само една линейка, която не е оборудвана за осъществяване на първа помощ. Заедно с това се организират 4 медицински пункта с необходимото оборудване.

Иван Иванов е дал указания за предприемане на действия по осигуряването на безопасни условия на труд във всички звена на завода. Конкретните мерки по изпълнение на социалния пакет и безопасността на труда ще продължат и в следващите месеци.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче