Секции

19 March 2024 11:47

Повдигнаха обвинение на 46-годишен мъж за убийството на жена в Сопот

Окръжна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняем Н.Т., на 46 г., за това, че на 07.08.2022 г. в гр. Сопот, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 58-годишната М.К. – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че Н.Т. и М.К. имали близки отношения и живеели на семейни начала в гр. Сопот. Вечерта на 6 август 2022 г. двамата отишли на гости на приятел на Н.Т. Там употребили алкохол и между тях възникнал скандал. На 07.08.2022 г. към 2 часа тръгнали да се прибират към дома си като по пътя продължили да се карат. В района на стадиона в гр. Сопот Н.Т. нанесъл множество удари на жената в областта на главата и тялото и тя изпаднала в безпомощно състояние. Н.Т. я изоставил и се прибрал в жилището си. На същия ден към 7,10 часа един от охранителите на стадиона я открил и подал сигнал в полицията. Пристигналите на място екипи установили, че жената е починала.

По делото са извършени множество действия по разследването - оглед на местопроизшествие, разпити на свидетели, приобщаване на веществени доказателства, назначаване на експертизи и др. Разследването е в активна фаза.

Н.Т. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив, в рамките на които ще бъде преценено внасяне на искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.у

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче