Секции

25 April 2024 13:56

Климентският кмет Мано Манов с творческа стипендия от Министерството на културата

Национален фонд „Култура“ към Министерство на културата на Република България публикува резултати от проведен конкурс за „Творчески степендии“. Мано Манов е един от одобрените 1730 от общо 2754 постъпили кандидатури на творци и организатори на събития. В творческата биография бяха описани множеството му изяви като творец и ръководител на Ансамбъл „Средногорци“, десетките спечелени и изпълнени проекти, с които е облагородено селото ни, културните продукти – книга с историята на село Климент, филмите „Климент живее“ и „През маската на кукера“ и мн.други.

Основната цел на програмата е да осигури финансова подкрепа на български творци и артисти в областта на всички изкуства, както и на други специалисти от областта на културата. Програмата позволява подпомагане на широк кръг от артисти и културни дейци да продължат работата си, както и осигуряване на условия за създаване на творчески продукти.

Мано Манов дарява творческата си степендия за изпълнението и реализацията на инициативата „Климент – чудното коледно село“. През целия месец декември за жителите и гостите на Климент са предвидени много изненади и богата коледна програма.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче