Секции

27 April 2024 22:42

Ротари клуб-Карлово осигури безплатно море за майките и децата на Семеен център „По-добре заедно“

Майки и деца към Семеен център “По-добре заедно“ в Карлово летуваха на Приморско в периода 1-6 август 2022.

Благородната инициатива „Моето ротари море 2022“ за 9 майки, 2 баби, 12 деца и 3 младежи стана възможна благодарение на голямо дарение от приятелите на клуба-Мартин Банков и съпругата му Ралица Асенова, които от 15 година са в Канада и успешно управляват строителната компания “Ban-Strox Renovation” Inc..

Морето на стойност 10 200 лева бе изцяло покрито от дарителите, като за някои от децата това бе първа среща с морето и те бяха много развълнувани и щастливи. Сред децата имаше деца със специални образователни потребности, деца в приемни семейства, деца с двигателни затруднения и деца в многодетни семейства. Трима младежи-доброволци към Младежкия център в града отговаряха за анимацията на децата. Инициативата е пример за силата на семействата и общността, по която програма на Фондация „Лале“ продължава да функционира и семейният център.Какво по-хубаво от това да дариш щастие и усмивки на децата.

Това не е първият жест към децата на Карлово от дарителите. През 2020 те дариха отново голяма сума, която бе използване за изграждане на сензорната зала за деца от аутистичния спектър в центъра, а средствата за морето на децата са само част от дарението за 2022, като предстоят още благородни инициативи за децата на общината.

/Снимки: СЦ-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче