Секции

25 June 2024 05:40

Лъчезар Бакърджиев: Успяхме да свършим добра работа за областта

Скъпи жители на град Пловдив и областта,

През последните 7 месеца заемах поста заместник-областен управител на област Пловдив. За този кратък период успяхме да свършим добра работа за областта. Благодаря на всички, с които работихме всеотдайно и в екип за развитието на региона - за мен бе изключителна чест и отговорност!

Представям ви кратък отчет за нещата, които постигнахме за това време.

- Проблемът с достъпа до питейна вода в област Пловдив бе сред най-приоритетните за мен, докато бях на поста. Възродихме “проекта Въча”, за да може да бъдат захранвани селата от Родопската яка, град Свиленград и град Хасково с чиста вода. Това бе една от важните стъпки за развитието не само на област Пловдив, но и на целия Южен централен район. Вярвам, че по темата трябва да има приемственост и усилията за реализация на проекта ще бъдат продължени. Важно е за гражданите.

- Оглавявах 12 комисии в Областната администрация и като техен председател работих активно за развитието на различни сфери - сред тях са безопасност на транспорта, сигурност, образование. Административната работа, за да се случват положителни промени, е свързана с десетки срещи всеки ден, за да се решават конкретни проблеми. Като зам.-областен управител отговарях и за координацията при управление на язовирите в областта, чието състояние е важна част от сигурността на хората.

- Областната администрация на Пловдив област помогна за осигуряването на благоприятни условия за украинските бежанци, които пристигнаха в Пловдив и областта, като решавахме всеки казус поотделно с особено внимание. Благодарение на общите усилия на Областната администрация на Пловдив, Община Пловдив, останалите институции и неправителствения сектор, успяхме да приемем и интегрираме над 2000 души, като повечето от тях започнаха работа и се установиха трайно.

- Предоставяхме институционална помощ на гражданите, за да могат проблемите им да бъдат лесно и бързо разрешавани. Когато казус, поставен от гражданин, не беше в нашите компетенции, препращахме сигнала към съответната отговорна институция - но и в тези случаи следяхме развитието по всеки един сигнал.

- Сред успехите на екипа на Областната администрация в Пловдив бяха усилията да се осигури обществен транспорт от и до Летище Пловдив, какъвто досега нямаше. Друго постижение е, че договорите за концесии на кариерите над село Белащица не бяха подновени.

- Проведохме срещи с представители на дипломатическия корпус в България. Сътрудничеството с международните ни партньори, обмяната на опит и реализацията на общи проекти и инвестиции са важна част от работата на администрацията и помагат за развитието на областта.

- Съвместната работа и срещи с кметовете в областта и местните власти бяха всекидневие, за да разберем от какво се нуждае всяко населено място. Никога не отказахме среща, нито помощ, когато тя зависеше от нас.

Всичко, което направихме в тези 7 месеца, беше мотивирано от мисъл за гражданите на Пловдив и областта и развитието на населените места като важни икономически и туристически точки на България. Благодаря ви!

/Снимка: Лъчезар Бакърджиев/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче