Секции

18 April 2024 09:39

За септември има осигурени количества газ, от октомври нататък няма такива, заяви Христо Алексиев

За септември има осигурени количества газ, от октомври нататък няма такива. Това заяви на брифинг в Министерския съвет служебният вицепремиер по икономическите политики Христо Алексиев, който ръководи създадения Кризисен щаб по енергетика.

След днешното заседание на щаба Алексиев посочи, че щабът работи едва от три седмици, а в началото работата му е била концентрирана в това да събере необходимата информация.

„Проблемите, които са натрупани, са много“, отбеляза Алексиев.

Той допълни, че щабът се е концентрирал първоначално върху довършването и пускането в експлоатация на газовия интерконектор с Гърция, както и финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“.

„Каквито и доставки да искаме да осигурим, те трябва да бъдат заплатени. Оттук нататък трябва да работим върху следващата задача и тя е да осигурим необходимите количества газ за населението и бизнеса на добри и поносими цени“, каза още Христо Алексиев.

По думите му осигуряване на необходимите количества трябва да бъде на възможно най-добрите цени. Алексиев допълни, че на днешното заседание на щаба са присъствали представители на браншови, синдикални и работодателски организации и припомни, че компенсации за газа в момента са невъзможни, тъй като няма действащо Народно събрание./БТА

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче