Секции

25 April 2024 04:59

Помагаме с всичко необходимо на Карлово след пороя, заяви областният управител Стоев

„Следя от близо обстановката в Карлово след наводненията и съм в постоянна връзка със зам.-кметът на общината Антон Минев, за да помагаме с каквото е необходимо“. Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев на брифинг пред журналисти на брифинг в ОДМВР. "Ситуацията е овладяна, няма тежко пострадали хора. Бедствието е локално, затова е обявено и частично бедствено положение", допълни Ангел Стоев.

По думите му пороят е продължил около час и половина, като са се излели около 80 литра на квадратен метър. За радост сериозно пострадали хора няма. По-тежки са щетите в 16-17 къщи, които са с наводнени мазета и приземни етажи. Два екипа от пловдивската пожарна са били изпратени на помощ на местните огнеборци за по-бързото отводняването на залетите жилища.

Областният управител съобщи, че в момента на терен в Карлово работят две комисии - едната оглежда и описва щетите по инфраструктурата, другата се състои от социални работници, които ще преценяват необходимостта от финансова помощ за семействата.

Предстои да се изготви предложение до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. "Областна управа ще съдейства максимално бързо да се придвижат документите и отпуснатите средства да стигнат до Карлово", увери Ангел Стоев. Той добави, че директорът на гимназията по железопътен транспорт, която пострада сериозно, е уведомил министъра на образованието за пораженията и е получил уверение, че ще получи средства за възстановяване.

Областният управител е във връзка и с директора на ОПУ-Пловдив Петър Попов, от който го е уверил, че по обяд в Карлово ще влезе тежка техника, за да разчисти най-пострадалата улица, която е до гарата.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Съкровищата излизат на повърхността на земята, благодарение на поройните дъждове, но същото това прииждане на водата отново ги заравя в земята.


Паулу Коелю