Секции

04 December 2022 05:02

16-та и 17-та РИК ще ползват трета и шеста палата в Панаира за изборите

Областна администрация Пловдив успя да договори трета и шеста палата в Международния панаир за парламентарните избори на 2 октомври. Това съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев след разговори с ръководствата на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„От дружеството успяха да предоговорят с фирмите изложителки на техническия панаир сроковете за освобождаване на двете палати по-рано от крайния срок, който бе след дата на изборите. С председателите на комисиите г-н Калоян Сухоруков и г-н Янко Радунчев стигнахме до съгласие, че този вариант е най-добрият. Смятаме, че успяхме да осигурим оптимални условия за работа да двете РИК и на членовете на СИК в нощта на вота“, коментира Ангел Стоев.

„По време на кръглата маса за провеждане на честни и демократични избори, която бе инициирана от директора на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Димитър Балев, представителите на представените политически сили и институциите също подчертаха, че територията на панаира е най-подходящото място от гледна точка на добрата организация. Другите варианти - зала „Строител“ и „Олимпиада“ - бяха определени като възможни, но се отчетоха някои технически проблеми, които могат да възникнат“, допълни областният управител. Той припомни, че единствено в Пловдивска област има два многомандатни избирателни района - 16-ти и 17-ти МИР, което от логистична гледна точка усложнява подготовката на вота, а също и осигуряването на подходящи помещения за представителите на общо 981 секционни избирателни комисии (459 СИК за 16 РИК и 522 СИК в 17 РИК).

Предстои да бъде сключен договор за двете палати.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Задачата на живота не е в това да бъдеш на страната на мнозинството, а в това да живееш съгласно вътрешни, създадени от самия теб закони.


Марк Аврелий