Секции

18 April 2024 11:35

Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък, каза проф. Радка Аргирова

Маските няма да са задължителни в градския транспорт от четвъртък. Това каза на брифинг пред сградата на Министерството на здравеопазването проф. Радка Аргирова, член на експертната група, която заседава ежеседмично във връзка с актуалната епидемична ситуация и противоепидемичните мерки.

Вече можем да кажем, че ние управляваме епидемията от COVID-19, каза проф. Аргирова.

Тя съобщи, че в цялата страна се наблюдава видимо намаляване на броя на новозаразните, които са около 1000 дневно. „В интензивните отделения те са под 50. Държи се тази цифра, което е чудесно“, отбеляза проф. Аргирова.

Тя допълни, че заповедта за отпадане на задължителното носене на маски в градския транспорт ще бъде изготвена в сряда и ще влезе в сила от четвъртък тази седмица. Тя ще важи на територията на цялата страна.

„Остават задължителните маски за здравните заведения, аптеки и резидентните домове, където живеят възрастни хора“, обясни проф. Аргирова. Тя увери, че данните за страната се следят ежедневно, за да могат здравните власти да подготвят своите реакции, както и че COVID-19 постепенно ще се приравнява към другите респираторни заболявания./БТА

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче