Секции

04 May 2024 18:40

Петима души са задържани след инцидента в Бургас, при който загинаха двама полицаи

Петима души са задържани след тежкия инцидент, при който загинаха двама служители от Областната дирекция на МВР в Бургас, съобщиха от вътрешното ведомство.

Рано тази сутрин, автобус, превозващ мигранти, удари патрулен автомобил на кръговото кръстовище „Трапезица“, като при произшествието загинаха двама полицаи. Това са Йордан Илиев (31 г.), старши полицай в сектор "Охранителна полиция” към Първо районно управление - Бургас и Атанас Градев (43 г.), командир на отделение в сектор "Охранителна полиция" към Първо районно управление - Бургас.

Веднага след инцидента е задържан сирийски гражданин. Още двама сирийци са задържани в хода на специализирана полицейска операция на територията на Стара Загора и Първомай. По случая са задържани и двама български граждани.

Продължава работата за изясняването на всички факти и обстоятелства около инцидента, уточняват от МВР. Днес, около обяд, вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи пред медиите, че е задържан собственикът на автобуса

Създадени са два екипа - единият от разследващи органи, следователи, другият - от наблюдаващи прокурори, които работят по случая, посочиха от прокуратурата.

Областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова обяви утрешния ден, 26 август, за ден на траур в цялата Бургаска област./БТА

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен