Секции

04 May 2024 20:36

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо сирийския гражданин, обвиняем за причиняване смъртта на двама полицейски служители

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо сирийския гражданин Омар А., чужденец с хуманитарен статут, привлечен като обвиняем за причиняване смъртта на двама полицейски служители.

Омар А. е привлечен като обвиняем за това, че на 25 август е предизвикал пътнотранспортно произшествие в Бургас с управлявания от него автобус, който блъска полицейска кола и умишлено причинил смъртта на двама полицейски служители на Областната дирекция на МВР-Бургас.

В автобуса са пътували 48 чужденци без валидни документи.

Шофьорът на автобуса не е бил установен на място. След проведени оперативно-издирвателни действия, Омар А. е задържан в Първомай. Свидетели пътували в автобуса са разпознали обвиняемия като лицето, който го е управлявал. Друг свидетел заявил, че Омар А. на 24 август е бил сред лицата, закупили от него автобуса, с който е причинено пътно-транспортното произшествие.

От съда в Бургас казаха, че извършена експертиза по волана, скоростния лост и ключа на пътническия автобус е открит клетъчен материал от Омар А. При разпита си като обвиняем, Омар А. сам признал, че на 25 август е управлявал пътническия автобус, с който е причинена катастрофата.

Омар А. е чужд гражданин, който пребивава в България без семейството си, като майка му и баща му са в Република Турция. Омар А. е с предоставен хуманитарен статут и пребивава в бежанския център в Харманли. Редовно и нерегламентирано е напускал бежанския център. Последното му напускане на 22 август.

Според съда съществува и реална опасност Омар А. да извърши престъпление, ако не бъде задържан. По информация на съда в Бургас още на 23 август обвиняемият се е опитал да реализира състав на престъпление по чл. 281 от НК, но това да не е случило по обективни причини./БТА

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче